mandag 9. november 2009

midagg! Middag? MIDDAG!!!!


Hva å spise hva å spise hmmm indisk tror jeg;) OG det ble det herlig sterk og varm indisk mat med

naanbrød

2,5 dl melk
1 1/2 ss sukker
1/2 pose tørrgjær
6 dl hvetemel(til det ligner pizzadeig)
1 ts salt
2 ts nigellafrø(kan sløyfes)
2 ts bakepulver
4 ss vegetabilsk olje
2 1/2 dl yoghurt(jeg hadde ikke dette)
    Elt til en flott deig, del i ca ått- ti emner. La  heve ca 30 min, sett ovnen på 280. Kjevl ut og stek i ca 2-3 min. Man ser når de er ferdig. mmmm

    Liker å marienere kyllingkjøttet, river litt løk, ingefær, litt chili, salt og pepper samt litt olje og inn i kjøleskapet. Ta så mye/mange du trenger:) stekes etter 1 t og blandes i sausen.

    saus  
    Rister koriaderfrø og spiskumminfrø ca to ts av hver- støtes i morter og blandes med:
    olje
    kanelstang
    6-7 nellik
    6 kardemommekapsler
    løk
    paprika
    gurkemeie
    tomat
    garam masala 1-2 bokser tomat
    tomatpure
     2- 3 dl youhurt(alt. fløte, rømme) taes i litt etter litt

    Stå og surre i 1 t.


    Serveres med basmatiris, nybakt naanbrød og godt humør.

    Ingen kommentarer: